Geen testament, wel een nalatenschap
Na een overlijden is het niet altijd vanzelfsprekend dat er een testament is. Als de overledene bij leven geen testament heeft op laten stellen, is de verdeling volgens de wet van toepassing. Dit betekent dat de wet bepaalt wie de erfgenamen zijn. Hierbij wordt de volgende volgorde van 4 groepen aangehouden.
Allereerst worden de erfgenamen vastgesteld in een verklaring van erfrecht. Dit wordt gedaan door een notaris. Mochten de erfgenamen niet bekend zijn, dan zal de notaris eerst op zoek gaan naar hen. Zij worden vervolgens aangeschreven zodat zij kunnen kiezen voor de wijze van aanvaarding: de nalatenschap zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of verwerpen.
Partiar als gevolmachtigde
Alle erfgenamen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. In sommige gevallen kan dit een afwikkeling van een nalatenschap vertragen.
Bijvoorbeeld wanneer:
Partiar kan dan als gevolmachtigde door de erfgenamen binnen de nalatenschap worden benoemd. Op deze manier wordt de nalatenschap op een professionele, maar zorgvuldige manier afgerond en neemt Partiar deze zorg uit handen.
Als gemachtigde binnen een nalatenschap kan Partiar alle erfgenamen vertegenwoordigen, of slechts één of meerdere erfgenamen vertegenwoordigen.